Verzending door heel Nederland
De beste prijs/kwaliteit verhouding
Eenvoudig online bestelen

Pellet ketels

Geavanceerd Comfort met de Pellet 30 Automatic Plus Ketel

Automatische werking voor optimaal gebruiksgemak De Pellet 30 Automatic Plus ketel is ontworpen voor ultiem gebruiksgemak. Gereguleerd door een kamerthermostaat biedt deze ketel een hoog bedieningscomfort met functies zoals nachtdemping, back-up ketelregeling, autodiagnose, en de mogelijkheid om tot vier mengcircuits te beheren. Daarnaast zorgt de ketel voor de verwarming van uw warmwateropslagtank, compleet met een automatisch desinfectieprogramma dat de vorming van legionellabacteriën tegengaat en biedt de optie voor equithermische regeling.

Efficiënte en volautomatische verbranding De Pellet 30 Automatic Plus optimaliseert automatisch de brandstoftoevoer en luchttoevoer en bereikt een efficiëntieverbranding van 91%. De pellets worden automatisch via een toevoerschroef naar de verbrandingskamer geleid, waar ze efficiënt worden verbrand zonder dat er constante monitoring nodig is. Dit geautomatiseerde systeem zorgt voor een eenvoudige en efficiënte bediening, waarbij u enkel de gewenste parameters voor verwarming en warm water hoeft in te stellen.

Zelfreinigend voor gemakkelijk onderhoud Dankzij het automatische reinigingssysteem, uitgerust met turbulatoren, blijft de buizenwarmtewisselaar schoon zonder extra inspanning. De as die tijdens het verbrandingsproces ontstaat, wordt automatisch naar een ascontainer vervoerd en kan gemakkelijk worden geleegd, wat zorgt voor een continue en onderhoudsvriendelijke werking.

Geavanceerde besturingselektronica De ketel wordt bediend via een helder, volledig grafisch 4,5-inch touchscreen, en kan uitgebreid worden met een internetmodule voor connectie via WIFI of LAN. Hierdoor kan de ketel eenvoudig op afstand worden bediend via een mobiel apparaat of computer.

Duurzaamheid en kwaliteit De Pellet 30 Automatic Plus is opgebouwd uit ketelstaal van 6 mm dik, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid. Het apparaat heeft meerdere prijzen gewonnen dankzij de gebruikte hoogwaardige materialen en moderne technologieën.

Ecologische en economische voordelen De ketel gebruikt pellets, een hernieuwbare energiebron, die een minimale milieu-impact heeft door hun lage asproductie (slechts 1% van de verbrande brandstof). Pellets zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook een hoge calorische waarde.

Optimaliseer uw verwarmingssysteem Voor een nog hoger rendement van uw ketel adviseren we de aanschaf van een accumulatietank en ATTACK Oventrop-mengapparatuur. Regelmatig onderhoud is cruciaal, dus het is aan te raden de ketel aan te schaffen in het land waar u woont.

Accessoires en opslag De ketel is uitgerust met een pellettank van 500 liter, of kan worden aangesloten op een externe textielpelletbak voor langdurig gebruik zonder bijvullen.

Aanschaf en Installatie

Hoewel Attack Benelux de ketels niet zelf installeert, kunt u voor het bestellen van ketels of onderdelen terecht in de webshop van onze dealer DWD Service, waar u een breed scala aan onderdelen en toebehoren vindt. Voor installatie kunt u een kijkje nemen op onze dealerpagina of uw lokale installateur vragen contact op te nemen met Attack Benelux.

Parameter Eenheid PELLET 30
Automatisch Plus
Nominaal vermogen kW 30
Bereik van uitvoerinstelling kW 8 – 30
Warmtewisselaar m2 1,9
Voorgeschreven schoorsteentrek Pa 15 – 20
Max. bedrijfsoverdruk van warmte. Water kPa 250
Drukverlies van water Pa 152 (DT = 10K),
38 (DT = 20K)
Gewicht ketel Kg 355
Diameter van de rookgasafvoer Mm 150
Hoogte ketel Mm 1220
Breedte ketel Mm 575
Diepte ketel Mm 1250
Bescherming van el. onderdelen IP IP 40
Max. el. input (door ontsteking) W 600
Bediening el. ingang W 90
Ketel efficiëntie % 90,6
Ketelklasse (volgens de EN 303-5) 5
Rookgastemperatuur naar nominaal vermogen °C 143
Voorgeschreven brandstof Drevné Pelety ∅ 6 mm, l = 35 mm max.
Gemiddelde brandstof kg/u 2,4 – 6,9
Volume water in ketel l 62
Bereik van temperatuurinstelling van warmte. Water °C 60 – 90
Rookgasstroom naar nominaal vermogen kg/s 0,015
Rookgasdebiet naar min. vermogen kg/s 0,005
Aansluitspanning V/Hz ~230/50
 
Button